Pechgevalletje autoschade

Bijna iedereen overkomt het wel een keer, autoschade. Het kan een kleine kras of deuk zijn op een klein gedeelte van de auto maar ook een grotere schade over een groter gedeelte van de auto. Het kan zijn dat je in aanraking bent geweest met een andere auto, tegen elkaar aangebotst bent of wellicht zelf ergens langs geschampt bent waardoor er een deuk of kras is ontstaan. Het is daarnaast mogelijk dat er een autoruit gesneuveld is. Wanneer er meerdere personen bij betrokken zijn, moet je er eerst voor zorgen dat het schadeformulier wordt ingevuld en dit aan de desbetreffende verzekering meldt. Dit is nodig om een en ander financieel af te wikkelen. Vervolgens kun je erover nadenken om nog een tijdje met autoschade rond te blijven rijden indien dit alleen een kras of deuk betreft die niet zo opvalt. Toch is het beter om dit meteen te laten herstellen om eventuele roestvorming tegen te gaan. 

Autoschadeherstel   

Vervolgens neem je contact op met een autoschadespecialist in je buurt. Wanneer de auto zodanig beschadigd is dat je er niet meer in kunt rijden, haalt men de auto op en anders ga je zelf naar de garage om te bekijken hoe de auto hersteld kan worden en wat het gaat kosten. Als de schade niet je eigen schuld is, kan dit vergoed worden vanuit de verzekering van de tegenpartij. Als je het wel zelf hebt aangericht, bijvoorbeeld tegen een paaltje of boom bent gebotst, moet je bekijken of je de schade zelf betaalt of vanuit de verzekering. Kijk even naar je no-claim korting. Hoe meer schadevrije jaren hoe meer korting. Het kan in dat geval gunstiger zijn een kleinere schade zelf te betalen. In een aantal gevallen kan de auto uitgedeukt worden zonder te spuiten maar meestal moet deze wel gespoten worden. Bij ruitschade komt er of een hele nieuwe ruit in of als het een zogenoemd sterretje betreft, plaatselijk gerepareerd. Onder kleine beschadigingen vallen onder andere: lakbeschadiging, ruitschade en het uitdeuken zonder spuiten. De grotere schades zijn behoorlijk ingedeukte auto's of auto's die total loss zijn verklaard. Dat betekent dat de auto in dit geval niet meer gerepareerd kan worden.   

Snel weer op weg   

Je wilt graag dat je auto na schade zo snel mogelijk gerepareerd wordt zodat je daarna meteen de weg weer op kunt. Zeker in het geval wanneer je je auto dagelijks gebruikt om op je werk te komen. De meeste schadeherstelbedrijven bieden je, indien nodig, vervangend vervoer aan. Er zijn veel autoschadeherstelbedrijven in Nederland dus zeker één bij jou in de buurt, mocht je onverwacht toch eens autoschade hebben.

Neem bij schade contact op met AAS Autoschade Wijchen.


Delen